Lassan elérünk a 2023-as szezon harmadához. Sok minden történt már eddig, de kik okozták a legnagyobb meglepetést 2023-ban? Erre a kérdésre a RacingNews365 adta meg a választ.

Max Verstappen és a Red Bull alapvetően dominálja ezt az idényt. A holland már öt futamgyőzelemnél tart. Így is volt már bőven érdekesség a szezont tekintve, szóval lássuk, kik nyújtottak eddig a vártnál pozitívabb eredményt.

Az idei szezon legnagyobb meglepetése minden bizonnyal az Aston Martin teljesítménye. A csapat már régóta dolgozik azon, hogy valahogy bekerüljön az élmezőnybe. A tavalyi szereplésüket látva azonban vélhetően kevesen gondolták azt, hogy idén az élmezőnyben találják magukat.

Fernando Alonso kezei között az AMR23-as dobogóra esélyes autóvá lépett elő. A spanyol kétszeres bajnok idén ötször állhatott pódiumra. A kérdés most csak az, hogy a szezon egészében is végig tudják-e vinni ezt a sebességet, és képesek lesznek-e harcolni a Ferrarival és a Mercedesszel.

Hamiltonon volt némi nyomás, de a rutinos brit kezdi megtalálni régi önmagát, két második pozícióval rendelkezik. Már sokkal jobban érzi magát a Monacóra átalakított W14-ben. A következő meglepetéseket a mezőny ázsiai különítménye szállította eddig. Mind Juki Cunoda, mind pedig Zhou Kuan-jü remekül teljesít ebben az esztendőben. A japán esetében az első két, változó teljesítményt hozó szezon után elmondható, hogy úgy megy, mintha kicserélték volna.

Az Alpfa Romeo és az AlphaTauri nem épített valami gyors autót. Ennek ellenére Tsunoda és Zsou is jól teljesít. Végül, de nem utolsósorban pedig ott van a Williams. A grove-i alakulat ugyan nem lépett előre hatalmasat tavalyhoz képest, de Alex Albon kezei között már többször is bekerültek a Q3-ba, és egyszer már pontot is sikerült szerezniük. Az viszont összességében elmondható velük kapcsolatban, hogy azért jóval gyakrabban tudnak bekapcsolódni a középmezőny öldöklő csatájába, néhány probléma nélkül pedig akár ők is több ponttal rendelkezhetnének.