A holtszezonban változások történtek a Ferrari stratégiai részlegén. Továbbra is vannak olyan problémák a Ferrariknál, amelyek a versenyek során gyötörték a csapatot.

A Ferrari a téli szünetben a kommunikáción is szeretett volna javítani. Ennek érdekében több poszton változás történt. Frederic Vasseur, a csapatfőnök ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja a csapat eddig elkövetett hibáit. Megpróbálja megérteni, hogy miért történek a dolgok annak érdekében, hogy többet ne fordulhasson elő. Carlos Sainz reagált a Ferrari stratégiájával kapcsolatos kritikákra. A spanyol pilóta elárulta, hogy a Ferrari nem ilyen szezonkezdetre számított.

„Azt mondanám, hogy ez a részleg folyamatosan fejlődik. Úgy gondolom, hogy sokat fejlődünk. Nem volt könnyű évünk. Az idei versenytempónk egy kicsit rosszabb volt, mint a kvalifikációs tempónk. Mindig lesznek kétségek és kritikák a futam teljesítésével kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ez egy kicsit nehezebbé teszi az első hat futam értékelését és megítélését. Úgy érzem, a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legerősebbek legyünk.”- árulta el Carlos Sainz.