Damon Hill, az F1 1996-os bajnoka szerint az idei szezonban olyan benyomást kelt, mintha folyamatosan csak egy lábbal futna. A csapat egyik autója ugyanis rendre problémákkal küzd.

A Ferrari idén is komoly célokkal vágott neki a 2023-as szezonnak. Az első hét futamon viszont nemcsak a Red Bull, hanem a Mercedes és az Aston Martin is több pontot gyűjtött náluk. Gyengébb futamtempójuk mellett ehhez hozzájárultak a csapat különböző problémái is: a Ferrarit taktikai, versenyzői és műszaki problémák is hátráltatták. Damon Hill, a Sky Sports szakértőjeként megjegyezte, hogy a Ferrari eddigi szezonjában egy dolgot lát állandónak. Valamilyen okból kifolyólag nem sikerül száz százalékosan tiszta hétvégét összehozniuk.

„Mit is mondhatnék a Ferrariról? Amikor az egyik autójuk fent van, a másik lent. Olyan, mintha folyamatosan fél lábbal futnának. Úgy tűnik, mindig adódik valami probléma náluk. Bizonyos szempontból vicces ez a szezon, mert elég nagy különbséget látunk az egyik pályán mutatott látszólagos forma és az elvárások között. Mindenki csak a fejét vakarja, kivéve a Red Bullt, akik minden pályán erősek. Nem mondhatjuk, hogy a barcelonai erősorrend állandósul a folytatásra, hiszen a kanadai és a brit pálya is más. Továbbra is lesznek változások.”- árulta el Damon Hill.