Charles Leclerc a helyszínen nézhette végig a La Mans 24 órás futamot. Láthatta, ahogy a Ferrari megnyeri ezt a viadalt. Az olasz márka legyőzte a Toyotát. Vajon Leclerc miért nem állt rajthoz?

Alessandro Pier Guidi, James Calado és Antonio Giovinazzi 51. számú 499P-je véget vetett a japán márka dominanciájának. Ezzel a Ferrari 1965 óta először tudott nyerni a Circuit de la Sarthe versenypályán. Leclerc és Frederic Vasseur Forma-1-es csapatfőnök a Ferrari boxutcájában tartózkodott. Leclerc az Eurosportnak nyilatkozva a következőket mondta:

„Elképesztő érzés. Hihetetlen, hogy egy Ferrari nyer, ha visszatérünk annyi év után. Nagyon különleges nap volt. De nagyon boldog vagyok, hogy a Ferrari nyert, hihetetlen élmény volt.”- kezdte Charles Leclerc. Arra a kérdésre, hogy részt vehet-e a jövőben Le Mans futamon, így válaszolt: „Miért ne? Szívesen rajthoz állnék. Ez egy hihetetlen esemény. Az biztos, hogy egy nap szeretnék én is rajthoz állni. Mikor? Még nem tudom. Örülök annak, amit ma a Ferrari véghezvitt.”- zárta Charles Leclerc.