A Safety Car pilótáját, Bernd Maylander-t sokat láthattuk az F1-es futamok alatt. Neki is voltak emlékezetes pillanatai. Ilyen volt a 2007-es Japán Nagydíj is.

Maylander 2000 óta vezetheti az F1-ben a Safety Car-t. Az egykori DTM-pilóta sok mindent átélt a sportban eltöltött ideje alatt. A Forma-1 Safety Car pilótája arról a szokatlan alkalomról beszélt, amikor attól tartott, hogy az általa vezetett autóból kifogy az üzemanyag. Ez az emlékezetes pillanat a 2007-es Japán Nagydíjon történt. A zuhogó eső miatt a Fuji Speedway versenye a Safety Car mögött indult, és az autó az első 19 körben az élen haladt, mielőtt visszatért a boxba. Maylander elismerte, hogy aggódott a jármű üzemanyagszintje miatt.

„Tettünk pár kört. A navigátorom, Peter Tibbetts azt mondta: „Bernd, sok kört teszel még meg?”. Azt mondtam, hogy igen, de az üzemanyagszintre figyelnünk kell. Láttam, hogy az autó tankjában csak félig van üzemanyaggal. Kérdeztem Herbie Blashnek [akkori versenyigazgató-helyettest, hogy hány kört kell megtennünk. Azt mondta: „Meglátjuk, az időjárás még mindig rossz.”A válaszom a következő volt: „Rendben, szóval csak tájékoztatásul, azt hiszem, öt-hat kör után talán kifogyott az üzemanyagunk.”- gondolt vissza Bernd Maylander a 2007-es Japán Nagydíjra.