A Honda 2021-ban távozott az F1-ből. Azóta a Red Bull motorrészlegén segédkezik. 2026-ban elválnak útjaik. A Honda az Aston Martin partnereként áll majd újra rajthoz. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint az Aston Martin nem fog előnyhöz jutni azzal, hogy a japánokkal szövetkezik.

Az Aston Martin csapat a Mercedes erőforrással áll rajthoz. 2026-ban már a Honda hajtja versenygépeiket. A brit csapat nagyon jól kezdte a szezont. Fernando Alonso hét futamból ötször állhatott pódiumra. Arra a kérdésre, hogy továbbra is az Aston Martint látja-e a csapat legközelebbi vetélytársának, így felet:

„Jó csapatot hoztak össze. Jó látni, hogy a Honda is visszatér. Nyilvánvalóan nagyon sokat fejlődtek az elmúlt két évben. Úgy gondolom, hogy a döntésük sok tekintetben arra késztetett bennünket, hogy kezünkbe vegyük a jövőnk irányítását. Az Aston Martin versenyképes erőforrást kap. Talán jobb felfüggesztést is kapnak úgy, hogy az autó építésébe egy másik gyártó is beleszól majd.”- árulta el Christian Horner.