Az F1 visszatér Kanadába. Vajon a Red Bull itt is más kategóriában fog versenyezni vagy az időjárás minden lapot megkavar? Max Verstappen tovább tudja növelni előnyét a pontversenyben?

A Forma-1 visszatér Montrealba. Max Verstappen tovább szeretné növelni előnyét a pontversenyben. A kétszeres világbajnok 53 ponttal megelőzi a Red Bull csapattársát , Sergio Perezt az egyéni pontversenyben. Vajon mi várható a Kanadai Nagydíjon? Fernando Alonso 11 év várakozás után végre megszerezheti a pole pozíciót? A Kanadai GP remek esélyt ad a kétszeres világbajnoknak.

Alonso lenyűgöző kört teljesített itt a tavalyi szezonban. Az első sorból rajtolhatott az Alpine-al. Miért ne tudna jó eredményt eléni egy sokkal jobban működő Aston Martin-al? Kétségtelenül Max Verstappen lesz a favorit. Tekintettel az ő és a Red Bull dominanciájára, de nehéz lenne azt mondani, hogy Alonso-nak könnyű dolga lesz. A vasárnapi futam már más kérdés.

Mi várható a Mercedestől? Folytatják a Spanyol Nagydíjon látott jó szerepelést? A Mercedes a spanyolországi dupla dobogós helyezésnek köszönhetően megelőzte az Aston Martint a konstruktőri rangsorban. Úgy tűnik, hogy a Monacóba és Barcelonába vitt fejlesztések működnek. A Circuit Gilles-Villeneuve egyedisége elnyomhatja a Mercedes jó teljesítményét, mivel az utcai elrendezés valószínűleg olyan tulajdonságokat hoz ki az autóból, amit Monacóban láthattunk. A Mercedes a negyedik és az ötödik helyen végzett a Hercegségben. Bár ezt az eredményt leginkább az okos stratégiának köszönhették, mivel esett az eső.

A Ferrari erőt gyűjt a La Mans-ban látott sikerből?

Az olasz márka 1965 óta megszerezte az első győzelmét a La Mans 24 órás futamon Alessandro Pier Guidi, James Calado és az Alfa Romeo korábbi pilótája, Antonio Giovinazzi jóvoltából. Charles Leclerc és Frederic Vasseur is a helyszínen voltak. Az F1-es autójuk viszont erősen küzd a gumikopással és a megtankolt autójukkal sem tudják tartani a lépést a riválisokkal. Meglátjuk mire lesz képes a Ferrari Montreálban.

Esteban Ocon és Pierre Gasly nagy utat tettek meg annak érdekében, hogy leküzdjék Laurent Rossi vezérigazgatója által az Alpine-nal szemben megfogalmazott éles kritikát. Ocon monacói dobogója és a spanyol kettős pontszerzés is azt mutatja, hogy a francia csapat jó úton jár és fejlődnek. Úgy tűnik, hogy a top ötben vannak. Most már csak a Ferrarit, Mercedest, Aston Martin-t és a Red Bull-t kellene levadászniuk.

Lesz biztonásgi autós fázis?

Nagy esély van arra, hogy a Safety Car is pályára gurul Kanadában. Hiába 66 kört Spanyolországban, 78 kört Monacóban-dráma esővel együtt- 57 kört tettek meg Miamiban. A a Safety Car az Azerbajdzsáni Nagydíj óta nem gurult pályára.