James Hunt napra pontosan ezen a napon hunyt el. Az 1976-os bajnok 1993-ban távozott az élők sorából. A brit sztárpilóta mindössze 45 esztendős volt. Elég fiatal volt még, de a brit pilóta szerette az alkoholt, dohányzott és rengeteget szórakozott.

James Hunt neve sokunk számára lehet ismerős. Még a fiatalabb generációnak is. A RUSH című film jól bemutatta Hunt és Niki Lauda párharcát. Egy idény, amit soha nem feledünk, akárcsak a két világbajnokot, akik igen sokat tettek azért, hogy a Forma-1 még ismertebbé váljon. Hunt, aki a karrierjét a March csapatánál kezdte, majd a Heskethez és a McLarenhez került. A briteknél 1976-ban világbajnok lett.

Hunt 1973 és 1979 között versenyzett a Forma-1-ben. A mai napig az egyik legkülönlegesebb karakternek tartják, aki imádta a nőket, a bulikat. Az a versenyző volt, aki nem igazán tett félre, és minden egyes másodpercben élvezte az életet. Hunt sajnos 45 esztendősen távozott az élők sorából, 1993-ban ezen a júniusi napon. Lauda 70 évesen követte a barátját. Kettejük nem mindennapi barátsága a mai napig beszédtéma. Hunt összesen 94 versenyhétvégén és 92 nagydíjon vett részt.