A kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen úgy véli, hogy Fernando Alonso-nak idén nyerni kellene egy-két futamot. Ha ez nem sikerülne, akkor a spanyol lendülete, sebessége csökkenhet.

Alonso 362. F1-es rajtjával karrierje újabb mérföldkövét érte el a Spanyol Nagydíjon. Azt jelenti, hogy a sportág történetében valaha is megrendezett nagydíjak egyharmadán rajthoz állt. A 41 éves pilóta idén ötször állhatott pódiumra. Eddig semmi jele annak, hogy a spanyol pilóta vesztett volna a tempójából. A McLaren korábbi pilótája, Mika Hakkinen úgy véli, eljön az idő, amikor Alonso már nem lesz olyan gyors, mint korábban

„Igen, Fernando Alonso egy ravasz vén róka. 2001-ben fejeztem be F1-es pályafutásomat. Már régen. Amikor nyugdíjba mentem, körülbelül 33 éves voltam, azt hittem, kemény karrier áll mögöttem. Amikor visszavonultam, Fernando belépett a Forma-1-be. Ebből könnyen ki lehet számolni, mióta van itt. Hihetetlen munkát végez, és türelme kell ahhoz, hogy siker nélkül versenyezzen. Az ember győzni szeretne. Meg kell találnod a megfelelő helyet a megfelelő időben. Nagyszerű munkát végzett, de egy dolgot tudnod kell. Ha idén nem tud futamot nyerni, akkor veszteni fog tempójából. Ez a fizika törvénye. Az Aston Martin megnyerhette volna Monacót egy gyorsabb pilótával, mint Fernando Alonso.”- árulta el Mika Hakkinen.