Michael Schumacher 13 évvel ezelőtt tárt vissza az F1-be. Akkor a Mercedes pilótájaként állt rajthoz. James Vowles szerint a hétszeres bajnok a pályán kívül teljesen más volt, mint egy átlagos pilóta.

A Mercedes két német pilótával állt rajthoz 2010-ben. Akkoriben Nico Rosberg és Michael Schumacher vezethette a német csapat autóit. James Vowles volt a Mercedes stratégája. Rosberg és Schumacher pályafutása különböző szakaszaiban járt. Kilenc év volt köztük, és a hétszeres világbajnok nyomot hagyott a Williams csapatfőnökében

„Dolgoztam Michaellel. Michael ez a hihetetlen egyéniség volt. Volt egy aurája és egy személyisége is. Teljesen más ember volt, mint amit kívülről láthattál. Ő olyan ember volt a csapatban, aki segített nekünk előre lépni. Nagyon összehozta a csapatot. Még azt is tudta, hogy ki, mikor született. Mindig küldütt valami ajándékot partnereinek. Tudta, hogy a teljesítménye talán nem volt olyan szinten, de kárpótolt érte a sok munka és elhivatottság. Nico sokat tanult tőle.”- árulta el James Vowles.