Charles Leclerc és a Ferrari elég rosszul teljesített a Spanyol Nagydíjon. A monacói pilóta a Q2-be sem jutott be. A futamon pedig pontot sem tudott szerezni. Leclerc elismerte, hogy a Ferrari nem talált hibát autójában és ez elég aggasztó.

Leclerc újabb új mélypontot ért el Barcelonában. Az időmérőn csak a 19. helyen végzett. Több, mint két év után először esett ki a Ferrari a Q1-ben. Csapattársa, Carlos Sainz az első sorba kvalifikálta magát és a második helyről várhatta a rajtot. Leclerc csak a bokszból vághatott neki a Spanyol Nagydíjnak, mivel a Ferrari úgy döntött, hogy kicseréli az autó hátulját. Remélték, hogy megoldja az autó vezetésével kapcsolatos problémáit.

Leclerc azonban csak a 11. helyen tudott zárni. Sainz pedig az ötödik lett. Csütörtökön tartották Kanadában a szokásos sajtótájékoztatót. Arra a kérdésre, hogy a Ferrari észlelt-e problémát az SF23-asával, Leclerc egyszerűen azt válaszolta: „Nem, nem. Nem találtuk hibát. Összességében úgy gondolom, hogy a csapat nem elégedett azzal a teljesítménnyel, amit jelenleg produkálunk a pályán. Nagyon messze van a szezon elején elvártaktól. Tisztában vagyunk önmagunkkal. A barcelonai kvalifikáció nagyon különleges volt. Azt hiszem, nem én voltam az egyetlen, aki küzdött. Meg kell értenünk ezeket a dolgokat, és egyelőre nem tudjuk az okokat. Ez aggasztó. Meg kell próbálnunk megérteni az okot, mert nyilvánvalóan nem éreztem magam jól az autóban. Tovább kell nyomnunk. Hozunk kell a frissítéseket. A lehető leggyorsabban. Az a célunk, hogy csökkentsük a különbséget. Szombaton küszködtem, de a futam sem volt túl jó. Ha megnézzük Carlos teljesítményét remek szombatja volt. Aztán vasárnap ismét megküzdöttünk a versenytempóval. Dolgozni és fejlődni akarunk. Én hiszek a Ferrari projektben.”- árulta el Charles Leclerc.