A Kanadai Nagydíj első edzése nem tartott túl sokáig. Összesen három perc volt az első tréning érdemi része. A CCTV problémákba ütközött. Így az első edzés mondhatni elmaradt.

A CCTV problémákba ütközött. Nem láthatták mi történik a pályán. Az FIA és a Forma-1 igyekezett megoldani a problémát. A vártnál sokkal tovább tartott a piros zászlós fázis. Sokan azt gondolták, hogy Pierre Gasly meghibásodott autóját kimentik és folytatódhat az edzés. Nem így történt. Tel múlt az idő. Az F1 és az FIA úgy határozott, hogy lefújják az első edzést és a második tréning hatvan perc helyett 90 percre hosszabbodhat. Fernando Alonso-nak nem tetszett az, ami az első edzésen történt. Szerinte ez a sportág egészére nézve szégyen volt.

„Ez szégyen volt. Szerintem nem volt ideális a csapatoknak, de leginkább a szurkolóknak volt csalódás. Hamar kimentek a pályára, de nem láthatták az első edzést. Időről időre úgy tűnik, hogy a saját lábunkra lépünk. Szóval ezek a dolgok egy kicsit kínosak. Az első edzésen nem működtek a kamerák vagy bármi más ok miatt nem edzhettünk. Nekünk nem volt B tervünk.”- árulta el Fernando Alonso.