Nico Hulkenberg autója a második edzésen elfüstölt. A német pilóta megerősítette, hogy motorhiba miatt véget ért a kanadai edzése, és a csapat szombat előtt motort cserél autójában.

Nico Hülkenberg a második edzésen technikai okok miatt nem tudta folytatni az edzést. Az első edzésen a CCTV hibája, Délután a Haas műszaki problémái miatt nem tudott felkészülni a szombati napra. A német pilótának ez valószínűleg hiányozni fog a hétvége további részből. Hülkenberg elismerte, hogy ez jelentős feladat vár a Haas-ra. Egész éjszakát a garázsban töltik.

„Egy kisebb füstszagot éreztem. Olyan, mintha grilleznénk. Nyilván ez nem ideális, de most ez van. Meg kell nézünk, hogy hogyan működik a másik autó. Tanulnunk kell belőle. Szombatra a lehető legjobb autóval kell összehoznunk. Este a csapat elég elfoglalt lesz. Úgy értem, hogy motort kell cserélni az autóban. Néhány alkatrészt is ellenőrizni kell. Az autót alkalmassá kell lenni a vasárnapi versenyre.”- árulta el Nico Hülkenberg. A csapatfőnök, Guenther Steiner elismerte, hogy a helyzet messze nem volt ideálistól. A lehető legtöbbet szeretnék kihozni az autóból, mielőtt pályára gurulnának a harmadik edzésen.

„”Nagyon zavaró volt ez a mai nap. Az első edzés nagy része elveszett. Ez nagyon zavaró volt számunkra. A második edzés sem volt ideális. Nico edzése hamar véget ért. Csak egy autónk volt arra, hogy adatokat gyűjtsünk. Sok mindent szerettünk volna tesztelni. Sok mindenre nem kaptunk választ. Kevin jó munkát végzett, de szerettünk volna ennél is többet dolgozni.”- árulta el Guenther Steiner.