Lewis Hamilton nyerte a pénteki második edzést. A brit möfött csapattársa, George Russell végzett. James Allison úgy véli, a rajongóknak nem szabad túlgondolniuk azt, amit az eredményjelzőn láttak.

A második edzés 60 perc helyett 90 percre nyúlt. A CCTV hibája miatt elmaradt az első edzés. A második edzés elején a Mercedes úgy döntött, hogy teljesíti a verseny és az időmérős szimulációt is. Az edzés felénél feltették a lágy gumikart. Ezután nem sokkal az eső is eleredt. Az eredmény sem változott. James Allison úgy véli, a Mercedes „nem érdemelte meg” az egy-kettőt a Kanadai Nagydíj edzésén.

„Jó előle lenni. Jobb, mint hátul. Nem hiszem, hogy az eredményből túl sokat ki lehet olvasni. Az eső kicsit hamarabb jött. Az edzés elején teljesítettük a versenyszimulációt. Után jöhetett az időmérős szimuláció. A többiek más programot teljesítettek. Mi akkor teljesítettük az időmérős szimulációkat, mikor a legjobb a pálya a legjobb volt. Az eredményből csak azt tudjuk kiolvasni, hogy az autó rendben van. De nem foglalkozunk most az eredménnyel.”- árulta el James Allison.