Fernando Alonso a harmadik helyet szerezte meg a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén. A spanyol pilóta az első sorból rajtolhat, miután Nico Hülkenberg három rajthelyes büntetést kapott. A kétszeres bajnok győzni szeretne Kanadában, de lehet, hogy ehhez „hibára kell kényszerítenie” a Red Bull-t.

Az Aston Martin pilótája a szombati, esős időmérőn a harmadik helyen végzett. Max Verstappen pedig zsinórban harmadik pole pozíciót szerette meg. Nico Hülkenberg ugyan a második lett az időmérőn, de büntetést kapott.

Az Aston Martin jelentős fejlesztéseket hozott magával a Circuit Gilles Villeneuve versenypályára. Verstappen pedog sokat panaszkodott autójának sebességváltójára. Ennek ellenére Alonso azt mondta, hogy Verstappen magas szinten vezet és messze leiskolázza a mezőnyt. Alonso viszont nem mondott le a vasárnapi győzelemről. Az időmérő után a következőket mondta:

„Tehát a terv az, hogy megelőzzük Nico-t. Remélhetőleg a futam első felében. A Haas nem szokta azt a tempót diktálni, amire a mi autóink képesek. Unána nyomást szeretnénk gyakorolni Max-ra. Szerintem minden versenyen 20 vagy 30 másodperccel nyert. Remélhetőleg Kanadában ennél közelebb leszünk. Bízunk benne, hogy hibára kényszeríthetjük. Mondjuk hibáznak a bokszban vagy ilyesmi. A Red Bull is képes hibázni. Nem mindig csinálja tökéletesen a dolgokat. Szóval, talán holnap eljön az én napom.”- árulta el Fernando Alonso.