Charles Leclerc a Kanadai Nagydíj időmérőjén nem jutott be a Q3-ba. A monacói pilóta elég dühös volt az olasz csapatra, mivel ismét rossz abroncsstratégiát választottak.

Leclerc azon kevés pilóták egyike volt, akik nem tették fel a slick abroncsokat vagy erre már későn került sor. Végül megfizette az árát. Leclerc a 11. helyen végzett. Nem ez volt az első eset, hogy a csapat rossz döntése miatt esett ki a Q2-ban Leclerc. Nagyon úgy tűnik, hogy a csapatba vetett bizalma és türelme egyre fogy. Az időmérő után a Sky Sports F1-nek nyilatkozva kritizálta a csapatot, amiért ismét rossz döntést hoztak.

„Amikor ilyen száraz a pálya, és az inter gumikon maradunk, nem könnyítjük meg az életünket. Ismét megbeszéljük a csapattal, de most egy lépést kell tennünk előre, mert nem ez az első eset, hogy ez megtörténik. Gyakran a rossz döntéseket hozunk. Főleg akkor, mikor ilyen trükkösek a körülmények. Elmondtam a véleményem, de a csapat ellentétes irányba ment el. Nyilvánvalóan frusztráló volt. Nehéz helyzetbe kerültünk és nem jutottunk tovább. Ezek ellenére nem minden ezen múlik, mert más pilótáknak sikerült eljutniuk a Q3-ba. Pontosan ugyanazt csinálták, mint én, de megint csak túlságosan megnehezítettük az életünket. Én elmondtam, amit gondoltam. Nem tudok egész körön át vitatkozni. Vezetnem is kell. Egyszerűen elfogadom azt, ami történt, de elmondtam, amit akartam. Csapaton belül kezelem majd az esetet, de nem akarom elárulni, hogy mi fog történni. Nyilván kielemezzük az esetet. Remélhetőleg tanulunk belőle.”- árulta el Charles Leclerc.