Sergio Perez a harmadik olyan versenyhétvégéjén tölti, ahol nem jutott be a Q3-ba. Monacóban hibázott, Spanyolországban szintén. Kanadában sem volt jobb a helyzet.

A mexikói Sergio Perez zsinórban a harmadik futamon nem jutott be a Q3-ba. A vizes körülmények között küszködött. A Red Bull pilótája Intermediate gumikon kezdte a Q2-t, de nem állt ki a boxba, mikor az ideális ív már száraz volt. Látszott, hogy a slick gumikon már jobb köridőt lehetett autózni. Amikor arra kérték, hogy menjen ki a bokszba, már késő volt. Perez a slick gumikkal is küszködött. Az eső ismét elkezdett esni. Így minden erőfeszítés hiábavaló volt.

„Valójában csak egy időzítési hiba volt. Ha fél körrel korábban kiálltunk a boxba, akkor minden másképp történt volna. A pályapozíciónk is rossz volt. Mire megkaptam a slick gumikat és azok felmelegedtek, erősebben kezdett esni az eső. Cseréltük az intermediate gumikra, de akkor már késő volt. Együtt hoztuk meg ezt a döntést, és tévedtünk. Szó szerint ez egy szerencsejáték volt. Négy-öt tized hiányzott. Úgy gondolom, hogy az autóban sokkal több lehetőség volt. Sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna.”- árulta el Sergio Perez.