A Milton Keynes-i székhelyű csapat megszerezte 100. F1-es futamgyőzelmét Kanadában. A Red Bull Motorsport tanácsadója, Helmut Marko elismerte, hogy „álmodni sem mert” arról, hogy a csapat megszerezze 100. F1-es futamgyőzelmét.

Max Verstappen a a kanadai futamot végig uralta. Több, mint kilenc másodperccel előbb intették le, mint Fernando Alonso-t. Így már 69 pontra növelte előnyét az egyéni pontversenyben. Ez volt a holland pályafutása 41. győzelme, ezzel a bravúrral annyi győzelme van, mint Ayrton Senna-nak. A Circuit Gilles Villeneuve-i megrendezett F1-es futam után Helmut Marko tisztelgett a Red Bull társalapítója, Dietrich Mateschitz előtt, aki az Egyesült Államok Nagydíj hétvégéjén hunyt el az előző szezonban.

„Hihetetlen, hogy most 100 győzelmünk van. 100 győzelem, ez olyasmi volt, amit el sem tudtunk képzelni. Álmodni sem mertünk erről. Nagyon sajnálatos, hogy Mateschitz ezt már nem élhette meg.Idén minden jól megy. Max hihetetlen formában van. 100 győzelmünk van. Az év végére lehet akár 114 is.”- árulta el Helmut Marko a Sky Sports-nak.