A Mercedes frissítésekkel készült a Monaco és a Spanyol Nagydíjra is. Minden jel arra utal, hogy egyre jobb a német gárda. Toto Wolff elárulta, hogy a Brit Nagydíjra is frissítésekkel készülnek.

A Mercedes a Monaco és a Spanyol Nagydíjra is frissítésekkel készült. Barcelonában a második és harmadik helyet szerezték meg. Kanadában Hamilton a dobogó harmadik fogára állhatott fel. A Mercedes a konstruktőri bajnokság második helyére ugrott előre. Tovább szeretnének fejlődni és felvenni a harcot a Red Bull-al. Toto Wolff a következőket mondta:

„Egy nagyobb frissítési csomagot viszünk Silverstone-ba. Még egy nagyobbat szeretnénk bevetni a Balga Nagydíj előtt. Az autóról sokat tanultunk és fejlődtünk. Nagyot szeretnénk fejlődni a következő négy versenyen. Most már tudjuk mi volt a baj az elmúlt másfél évben. A teljesítmény növekedését már láttuk a szélcsatornában is. Már tudjuk mi kell ahhoz, hogy az autó gyorsabb legyen. Hogyan kell beállítani az autót. Egyre nagyobbakat léphetünk előre és haladunk előre.”- árulta el a Mercedes csapatfőnöke.