Lewis Hamiltonnak öt másodperces büntetést kellett volna kapnia, mert majdnem ütközött Fernando Alonso-val a kanadai boxutcában. Így gondolja Paul Stoddart, az F1-es csapat egykori főnöke.

Hamilton és Alonso a Circuit Gilles Villeneuve versenypályán a második helyért csaptak össze. Egyszerre álltak ki a bokszba kereket cserélni. Az Aston Martin pedig valamivel gyorsabban cserélte a pilóta abroncsait, aminek eredményeként Alonso hamarabb indult vissza a pályára. A Mercedes pedig hibázott, mikor elengedte Hamilton-t. Toto Wolff szerint ez csak egy kisebb dráma volt.

„Ez csak egy kisebb dráma volt. Kicsit elrántom a kormányt és rálépek a fékre. Túlzás volt, hogy majdnem összementek.”- jelentette ki Toto Wolff. Stoddart azonban úgy véli, Hamiltonnak büntetést kellett volna kapnia a nem biztonságos kiengedésért. Stoddart szerint a vezetési normák pillanatnyilag hagynak kivetnivalót maguk után.

„Fernando Alonso versenye Kanadában kiváló volt. Kicsit szerencsétlen volt néhány dologban. Tényleg úgy gondolom, hogy az az incidens Hamiltonnal a boxutcában legalább öt másodperces büntetést ért. Nagyon veszélyes is volt, mert mindkettőjük versenyét tönkretehette volna. A Mclaren tud hibázni. Lando és Oscar is. Van néhány újoncunk idén, és egyértelműen Piastri lett a legjobb közülük. De nézz másokat, mint Nyck de Vries-t, aki egyszerűen nincs sehol. Azok a csapatok, amelyeknek nincs legalább egy kiemelkedő versenyzője, küszködnek, és ezt elég szomorú látni.”- árulta el Paul Stoddart.