Sergio Perez már a harmadik versenyhétvégén nem tudja felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappen-el. Igaz, ebből két futamon ő is hibázott. Kanadában viszont az autójának sem volt megfelelő a tempója. A mexikói pilóta aggodalmát fejezte ki.

Sergio Perez azt mondta, hogy „nagyon aggódik” a versenytempója miatt. Hozzátette, hogy nem tudja megmondani, hogy miért nem volt meg a kellő tempó. A mexikói csak a 12. helyről vághatott neki a 70 körös futamnak. Tekintettel a Red Bull idei dominanciájára, Perez remélhette, hogy gyorsan fel tud majd zárkózni. Ez nem így történt. Nem tudta felvenni Charles Leclerc-el és Carlos Sainz-al a versenyt. Csak a hatodik helyen fejezte be a futamot. Max Verstappen ismét győzelmet aratott és leiskolázta a mezőnyt. Perez nem érti, hogy miért nem tudta felvenni a versenyt a Ferrarikkal.

„Úgy gondolom, hogy a Safety Car alapvetően elvette az összes lehetőséget. Addig minden jól alakult. Kemény gumikkal versenyeztünk, ami nem fizetődött ki. Nem tudtam felvenni a versenyt a Ferrarikkal és emiatt nagyon aggódom. Egyszerűen nem volt meg a tempónk, és nem értettük, miért. Tudjuk, mire vagyunk képesek, és csak az a fontos, hogy megértsük, mi történik. Jól kezdtük a hétvégét, de végrehajtottunk néhány változtatást. Más taktikát választottunk. Szóval, nem tudom mi lehet a háttérben.”- árulta el Sergio Perez.