Mostanra már biztos mindenki hallott vagy olvasott arról, hogy jövőre betiltják az abroncsokat melegítő takarók használatát. Több pilóta szerint ez balesetveszélyes és nem értettek egyet a módosítással. George Russell szerint az F1 nem áll készen az efféle módosításra. A Pirelli most erre válaszolt.

A Mercedes pilótája aggodalmának adott hangot. A barcelonai Pirelli teszt után is azt mondta Russell, hogy korai lenne még betiltatni az abroncs takarók használatát. A spanyol pályán nyárias idő volt. Russell úgy vélte, hogy a körülmények nem tükrözik azt, amit a pilóták egész évben tapasztalni fognak. Simone Berra, a Pirelli mérnöke azonban azt mondta, hogy a cégnek nincsenek aggályai az adatokkal kapcsolatban. Azt javasolta az aggódó pilótáknak, hogy a változtassanak vezetési stílusukon.

„A biztonságot illetően nem látom az adatokból, hogy bármilyen konkrét kockázata lenne a szabály módosításnak. A pilótáknak változtatni kell a vezetési stílusukon. Még az abroncs védelme érdekében is. Akkor is szemcsésedhet az abroncs, ha túl keményen megyünk bele az egyes kanyarba, de a gumi nem érte még el a kellő hőmérsékletet. Tiszteletben tartom a pilóták véleményét, az biztos. De úgy gondolom, hogy lesz különbség a régi és az új gumikezelés között.”- árulta el Simone Berra, a Pirelli mérnöke.

A végső döntés a Brit Nagydíjat követő silverstone-i teszt után születik meg arról, hogy betiltják-e a gumi melegítő paplat. Az FIA azután dönt, miután megkapta a Pierelli jelentését. Russell aggódik a bokszban szerelők miatt is. Szerinte elkerülhetetlen a baleset akkor, ha bevezetik ezt a tilalmat. Nem ő az egyetlen pilóta, aki hangot ad aggodalmának, Lewis Hamilton is „veszélyesnek” minősítette a gumimelegítő paplan betiltását.