Idén eddig minden futamot a Red Bull nyert meg. Helmut Marko úgy véli, hogy a Red Bullnak tisztában kell lennie a riválisok fenyegetésével. Az Aston Martin és a Mercedes is javuló tendenciát mutat.

Max Verstappen megszerezte hatodik győzelmét a 2023-as F1-es szezonban. Kilenc másodpercet vert a második helyen záró Fernando Alonso-ra és 14-et Lewis Hamilton-ra. Az előző futamokon ez a különbség jóval nagyobb volt. Helmut Marko úgy véli, hogy a Red Bull riválisai közelebb tudtak kerülni a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon, mert a csapat nem úgy teljesített, ahogy kellett volna.

„Igen, itt közelebb kerültek. De nem úgy teljesítettünk, ahogy kellett volna. Nem tudtuk a gumikat a megfelelő hőmérsékletre hozni. Különösen a kemény gumikat. Mindenki azt gondolja, hogy a Red Bull fantasztikus autó. Igen, ez egy jó autó. De a Ferrari és a Mercedes nem fejlődött tavalyhoz képest. Azt hiszem, a szezon elejéhez képest fejlődtek. Tehát, amikor mi nem teljesítünk jól, akkor ők közelebb kerülnek hozzánk.”- árulta el Helmut Marko.