Kevin Magnussen és Nyck de Vries összecsapott a Kanadai Nagydíj 36. körében. A Haas ás az AlphaTauri pilótája is elmondta véleményét a történtektől. Magnussen szerint a holland pilóta keményen versenyzett.

Kevin Magnussen szerint nincs abban a helyzetben, hogy panaszkodjon. A dán de Vries-szel csatázott a kanadai futam 36. körében. Az AlphaTauri pilótája Magnussen-t támadta az egyes kanyarban, ahol a két autó össze is ért. Nyck De Vries a hármas kanyar előtt belül próbálta megelőzni Magnussen-t, de elfékezte magát és mind a ketten a bukótérben kötöttek ki. Mind a ketten vissza tudtak gurulni a pályára. Magnussen a 17., Vries a 18. helyen zárta a futamot. Az incidensre visszagondolba Magnussen a következőket mondta:

„Szerintem megvolt a helye, de elfékezte magát. Én pedig így nem tudtam a kanyart bevenni. Kívül voltam és a bukótérben kötöttünk ki. Nem volt egy szerencsés helyzet számomra. Elég keményen versenyzett, az biztos, de ki vagyok én, hogy emiatt panaszkodjak? Szerintem az volt a probléma, hogy a 3-as kanyarban elfékezte magát. Mind a ketten a bukótérben kötöttünk ki. Nem hiszem, hogy ezt szándékosan tette.”- árulta el Kevin Magnussen. De Vries hasonlóan értékelte a történteket.

” keményen versenyeztünk egymással. Az egyes és kettes kanyarban megpróbáltam alávágni. A hármas kanyar előtt rövidet akartunk fékezni. Én elfékeztem a gumikat és a bukótérben kötöttünk ki. Ez csak egy verseny incidens volt. Lehet előrébb végeztünk volna, ha nincs ez az incidens, de nem tudtunk volna pontot szerezni.”- árulta el Nyck De Vries.