Oscar Piastri a kanadai időmérő edzés harmadik felvonásában ütközött neki a falnak és ért véget a szombati napja. Az ausztrál pilóta szerint ez egy öt éves sorozatnak tett pontot a végére.

Piastri elég jól teljesített Kanadában. Az esős időmérő edésen bejutott a Q3-ba, de falnak csapata az autóját. Az ausztrál pilóta elárulta, hogy öt éve nem ütközött a falnak. Ez utoljára 17 évesen történt meg vele. Akkor még a Formula Renault Eurocupban versenyzett. Még így is idén ő a legjobb újonc az F1-ben. 14. negyedik helyen áll az egyéni pontversenyben. Nyck de Vries és Logan Sargeant még nem szerzett pontot.

„Természetesen soha nem jó kiesni. Őszintén szólva, azt hiszem, hogy öt év után ez az első, hogy falnak ütköztem. Valamikor már megtörtént. Azt hiszem, hogy a büntetésekkel együtt sem rajtolhattam volna előrébb. Szóval nem voltam csalódott. Nyilván, kár, hogy úgy ért véget az időmérő, hogy kárt tettem az autóban. A teljesítmény szempontjából azonban nem voltam csalódott. Azt hiszem, hogy Barcelonában már az voltam mert semmi esélyünk nem volt arra, hogy bejussunk a Q3-ba.”- árulta el Oscar Piastri.