Michael Schumacher visszavonult, de a Mercedes csapattal még visszatért az F1-be. Mick Schumacher lehetőséget kap arra, hogy a Goodwood Festival of Speed nevezetű fesztiválon vezethesse édesapja korábbi versenygépét. Számos csapat részt vesz ezen az eseményen.

Július 14 és 16 között rendezik majd meg a a Goodwood Festival of Speed nevezetű fesztivált. A Mercedes már meg is nevezte pilótáját, akivel képviselteti magát. Mick Schuamcher lehetőséget kap arra, hogy vezesse a W02-t, amelyet az Ezüstnyilak második szezonjában használtak. Ezt az autót édesapja, Michael Schumacher, valamint a szintén német Nico Rosberg vezette 2011-ben. Mick Schumacher elmondta, hogy izgatottan várta a július közepén sorra kerülő rendezvényt.

„Látványos lesz apám 2011-es autójával, a W02-vel menni. Még akkor is, ha csak rövid távról van szó. Megtapasztalhatom az F1-es autók azon generációját. Nagyon jó lesz. Az a tudat, hogy édesapám vezette, különlegessé teszi. Érzelmes lesz. Vezethettem már a korábbi Benetton autóját és Ferrariját is. Ez lesz az első alkalom, hogy a Mercedesét is vezethetem majd. Biztos vagyok benne, hogy az autóból széles mosollyal az arcomon fogok kiszállni.”- árulta el Mick Schumacher.

A Mercedes negyedik lett a 2011-es szezonban. Az eseményen nemcsak a Mercedes lesz jelen. A Ferrari, a McLaren és a Williams is bemutatja néhány versenyautóját. Mika Häkkinen 1999-ben bajnoki címet nyert MP4/14A-ját fogja vezetni, míg JJ Lehto Lewis Hamilton 2008-as MP4/23A-05-ös autójába ülhet majd be. A Williams FW14B-vel képviselteti majd magát. A brit csapat Sebastien Vettel versenygépét mutatja be. A Mclaren Ayrton Senna 1993-as McLaren MP4/8-asa vesz majd részt a júliusi eseményen.