A Ferrari elég gyengén kezdte a 2023-as szezont. Tavaly a konstruktőri bajnokságban a második helyen zártak. Idén a negyedik helyet birtokolják. Carlos Sainz elárulta, hogy a Ferrari rájött az őket sújtó problémákat.

Carlos Sainz szerint annak ellenére, hogy a Ferrari megmutatta az SF-23 „igazi tempóját” Kanadában, a Ferrari képes volt jobban megérteni Forma-1-es autójuk gyengeségeit. A Scuderia a negyedik és az ötödik helyet szerezte meg Montrealban. Sainz és Leclerc a kemény gumikon hosszabb etapot tudott teljesíteni Kanadában. Eddig a gumikopással küszködtek. Kanadában kevesebb nagy sebességű kanyar található, mint Spanyolországban. Sainz szerint Kanadában jól lehetett látni, hogy a gyors kanyarokban szenved a Ferrari.

„Tudtam, hogy Barcelona nem a legjobb pálya számunkra. A pénteki tempón bebizonyosodott, hogy lassabb kanyarokban erősebbek vagyunk. Ez azt eredményezte, hogy egy kicsit többet tudtunk mutatni az igazi tempónkból. Nem tudom mi vár ránk Ausztriában. Nagyon függ a pálya jellemzőitől. Változó az autó teljesítménye. Monacóban és Kanadában erősebbek voltunk. Barcelonában kevésbé, ahol egy kicsit többet küzdünk. Szóval, azt hiszem, hogy a teljesítményünk hullámzó lesz.”- árulta el Carlos Sainz.

Mit gondolsz, a Ferrari képes lesz futamot nyerni a 2023-as szezonban? Szavazz vagy oszd meg velünk véleményed kommentben.

Te melyik párossal vágnál neki a 2024-es szezonnak?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...