Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke cáfolta, hogy a Red Bull nagyfőnökét győzködte Mick Schumacher alkalmazásáról. A német csapat vezetője továbbra is igyekszik visszasegíteni a mezőnybe a számukra értékes tartalékversenyzőjüket.

Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékpilóta szerepét tölthette be. Ideális esetben nem sokáig állomásozna ott. 2024-ben ugyanis szeretne visszatérni az aktív mezőnybe. Hogy erre lesz-e módja, az nagy talány – a német sajtó számára pedig továbbra is érdekes téma. A múlt hétvégi kanadai futam előtt az F1-Insider arról számolt be, hogy Schumacher jelenlegi főnöke, Toto Wolff a közelmúltban a Red Bull sportügyekért felelős igazgatójánál, Olivert Mintzlaffnál járt. Arról próbálta győzködni, hogy szerződtessék Schumachert B-csapatukhoz, az Alpha Taurihoz, ahol Nyck de Vries eddig nem nyújtott elég meggyőző teljesítményt. A szaklap Helmut Marko-t, a Red Bull tanácsadóját is idézte, aki szintén említést tett egy lehetséges találkozóról. Megjegyezte, furcsállja, hogy Wolff úgy kuncsorog náluk, hogy közben a politikai hadszíntéren ellenük „áskálódik”. Kanadában Helmut Marko-t is kérdezték az esetről, de nem kívánt nyilatkozni. Toto Wolff már beszédesebb volt a pletykák kapcsán Montrealban: tisztázta, nem kereste Mintzlaffot. A Mercedes csapatfőnöke szerint Günther Steiner nagyban rontotta a fiatal versenyző megítélését.

„Sosem beszéltem arról a Red Bull vezetőségével, lenne-e helyük Mick számára. Ez amúgy is csak időpazarlás lenne. Őszintén szólva úgy érzem, hogy a múlt évben kiégették őt. Szerintem aki szerződtetné őt, az egy jó versenyzőt kapna. De végső soron a többi csapatnak magának kell döntenie arról, melyik versenyzőt választja. Én azon csapatoknak sem írhatom elő, hogy a mi versenyzőinket szerződtessék, akikkel szerződésben állunk. Úgy vélem, lemaradnak egy lehetőségről. Mick személyében egy érett, sikeres és tapasztalt F1-es versenyző erősíti a csapatunkat. Támogat minket. A szimulátorban és a visszajelzéseivel is. Az európai versenyeken nagy előnyt jelent, hogy péntek este a szimulátorban ül, majd szombaton az adatokon dolgozik. Ha helyettesítenie kellene, akkor tudnánk, hogy egy szuper srác ülne autóba, aki jól vezet.”- árulta el Toto Wolff.