Max Verstappen 25 évesen már két bajnoki címet is szerzett az F1-ben. 41 versenyt nyert meg. Valószínűleg nem lesz olyan sokáig a sportban, mint Lewis Hamilton vagy Fernando Alonso.

Max Verstappen sokszor elmondta már, hogy nem lesz olyan sokáig a sportban, mint Alonso vagy Hamilton. Alonso 41 évesen még mindig úgy érzi, hogy nincs kiégve és nyerni szeretne. Hamilton pedig 38 esztendősen szeretne hosszabbítani a Mercedesszel. Semmi jele nincs annak, hogy ők ketten visszavonulnának. Verstappen 25 évesen már 171 nagydíjon indult, mindössze 17 évesen debütált a sportban. Két bajnoki címet is nyert és úgy tűnik, idén meglesz a harmadik is. 2023-ban eddig nyolc futamot nyert. Szerinte még a töretlen sikerek sem tartanák sokáig az F1-ben.

„Vannak, akik azért szeretik a versenyzést, mert ez az egyetlen dolog, amit csinálnak az életükben. Én is szeretek versenyezni, de vannak más dolgok is, amit szeretnék még csinálni. Nem csak az F1-nek szeretnék élni. Természetesen tudom, hogy ez a csúcs és a legmagasabb, amit elérhetsz, de az ember egy kicsit más perspektívát is felállít. Nyertem két címet és jó ha nyerek még többet, de alapvetően ugyanaz. Ez nem fog engem örökre itt tartani. Itt arról van szól, hogy tudom-e motiválni magam. A szezon nagyon hosszú és sokáig távol vagyunk a családtól, barátoktól. Mi a fontos: versenyeket nyerni és távol lenni tőlük, vagy azokkal lenni akiket szeretsz akkor, mikor teljesen fitt vagy és mellette még csinálsz valami mást is, amit szeretnél? Ha 40 évesen vonulsz vissza az F1-ből lehet így gondolod majd: „Talán túl sokáig maradtam, és nem töltöttem elég időt a közeli barátaimmal.” Ez még mindig nagy kérdőjel számomra, és az is, hogy meddig maradok a sportban.”- árulta el Max Verstappen.