Mike Krack elismerte, hogy az Aston Martinnak „sokat kell” még tanulnia a Kanadai Nagydíj „zavaros” hétvégéje után. A brit csapat frissítéseket vitt Montreálba, de az esős hétvége után nem tudják, hol tartanak.

A silverstone-i csapat a Mercedesszel és a Ferrarival harcolhat a konstruktőri bajnokság második helyéért. Az Aston Martin azon dolgozik, hogy megszerezze első győzelmét. A tulajdonos Lawrence Stroll mind az infrastruktúrába, mind a személyzet fejlesztésére is sok pénzt költött. A beruházás úgy tűnik megtérül. Hiszen Fernando Alonos nyolc futamból hatszor a dobogón állhatott.

Kanadában az első edzés három percig tartott, hiszen a helyi CCTV problémákba ütközött. A második edzés hatvan perces helyett 90 percre nyúlt, de eső áztatta a kanadai pályát. Ez azt jelentette, hogy az AMR23-hoz hozzáadott frissítések csak egy órát futhattak száraz körülmények között. A futam előtt tudtak adatokat gyűjteni.

„Amikor új alkatrészeket teszel fel az autóra, mindig újra kell kell tanulnod kicsit a dolgokat. Hogyan viselkedik az autó különböző körülmények között? Sokat kell tanulnunk az új fejlesztési csomagról. Ezzel együtt fejlesztenünk is kell. A pénteki nap nagyon nehéz volt. Talán ez volt eddig a legzavarosabb nap ebben a szezonban. Valójában nem voltunk biztosak benne, hol vagyunk, talán Fernandónak jobb érzései voltak, mint nekünk.”- ismerte el Mike Krack.