Charles Leclerc elég éles kritikát fogalmazott meg Kanadában a Ferrari stratégiájáról. Ralf Schumacher szerint a monacói kijelentéseit zárt ajtók mögött beszéli meg vele a Ferrari.

Leclerc dühös volt Ferrarira, miután kiesett a Kanadai Nagydíj Q2-es szakaszában. A csapatnak több időre lett volna szüksége ahhoz, hogy száraz pályára alkalmatos abroncsokon egy kört meg tudjon tenni. Leclerc az időmérő után a Sky Sports-nak adott interjújában élesen kritizálta az olasz csapat stratégiáját. A monacói pilóta a következőket mondta:

„Ha száraz a pálya és mi intereken maradunk, az nem könnyíti meg az életünk. Tehát a csapattal ismét át kell beszélni a dolgokat. Nem ez az első eset. Gyakran a rossz döntéseket hozunk, amikor trükkösek a körülmények. Tiszta véleményem volt és világos megérzésem. Ellentétes irányba indultunk el.”- árulta el Kanadában Charles Leclerc. A verseny már jobban alakult a Ferrari számára. Ralf Schumacher szerint az időmérő után az olasz csapat zárt ajtók mögött elbeszélgethetett Leclerc-el.

„A Ferrari vasárnap sokkal jobban teljesített a zűrzavaros, esős időmérő után. Charles Leclerc és Carlos Sainz nem hibázott, és az egykiállásos taktika működött.
Meg kell említeni, hogy Kanada nem egy gumiölő pálya. Úgy gondolom, hogy Leclerc megjegyzései után zárt ajtók mögött tartottak megbeszélést. Ha a Scuderia egy kicsit megnyugszik, és folytatódhat a fejlődés. Akkor visszatalálhatnak a győztesek útjára. Addig azonban sok türelemre van szükség.”- árulta el Ralf Schumacher.

Most úgy tűnik, hogy Schumacher-nek igaza volt. A háttérben tartottak megbeszéléseket. Fred Vasseur csapatfőnök azt állítja, Leclerc véleménye megváltozott, miután megbeszélték a dolgokat. A Ferrari csapatfőnöke a következőket mondta: „Tartottunk megbeszélést és ezután Charles azt mondta:’Oké, tévedtem’. Tudod, hogy mindig igyekszem megvédeni a pilótáimat. Tökéletesen megértem, amikor rossz eredmények után kiugranak az autóból, és valakitől felteszik a kérdést: elégedett voltál ezzel a stratégiával? Az biztos, hogy nemet mondanak. Soha nem fogod azt mondani: „Igen, szuper volt, én rosszul teljesítettem, de szuper volt. A legfontosabb az, hogy szerintem néha jobb, ha előtte beszélek a csapattal. Ez volt az kvalifikáció után. Nagyon nyugodt volt, nagyon konstruktív és nagyon közvetlen.”- árulta el Fred Vasseur.