Sergio Perez elég rossz formban van. A Monaco Nagydíj óta nem tudott pódiumra állni. Felmerültek bizonyos kérdések. Egyes lapok szerint Daniel Ricciardo válthatja majd Perez-t. Helmut Marko a mexikói pilóta jövőjéről beszélt.

A szezon elején úgy tűnt, hogy Perez megvívhat a bajnoki címért Max Verstappen-el. Az év elején két futamot is nyert.Ám a Monacóban, Spanyolországban és Kanadában nem tudott a pódiumra állni és hátránya 69 pontra növekedett. A rossz forma sorozata kérdéseket vetett fel. Helmut Marko rámutatott, hogy a mexikói továbbra is képes teljesíteni a Milton Keynes-i székhelyű csapat által megkövetelt célokat. Sergio Perez azt a munkát végzi, amit elvárunk tőle.

„Komolyan vesszük a luxusproblémákat. Ami Perezt illeti, eddig azt a munkát végezte, amit elvárunk tőle. Segítenie kell a konstruktőri bajnokságban való sikerhez jutást. Jelenleg gyűjtögeti a pontokat. Megmutatta már, hogy jó formájában képes versenyeket nyerni. Az a kérdés, hogy elég jó-e, nem merül fel bennünk. Max egyre jobb formában van. Kérdés, hogy ki ülhetne Sergio helyére? Ki lenne az alternatíva? Van, aki csapaton belül megküzdhetne Max-al? Őszintén szólva nem látok az F1-ben ilyen pilótát.”- árulta el Helmut Marko.