Az AlphaTauri a 2023-as szezon gyenge rajtja után az F1 konstruktőri tabella végén áll. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója az AlphaTauri jövőjéről szóló pletykákra válaszolt.

Az AlphaTauri a konstruktőri bajnokság utolsó helyén áll. Yuki Tsuonda szerzett a csapatnak két pontot. Nyck de Vries küszköd a debütáló szezonjában. Már eddig is sok pletyka kering a holland körül. Nemcsak De Vries teljesít gyengén, hanem az olasz csapat is. Így egyre több a pletyka a csapat körül is. Korábban olyan hírek jelentek meg, miszerint eladják az istállót.

„Nem vagyunk elégedettek az AlphaTauri jelenlegi teljesítményével, ahogy ők maguk sem. A fő feladatuk azonban továbbra is az, hogy fiatal tehetségeinket képezzék, hogy megtehessél a következő lépést. Ez jól működött a múltban. Yuki Tsunoda jelenlegi példája azt mutatja, hogy a még mindig kevés pontszerzés ellenére is működik. Reméljük, hogy az AlphaTauri ebben az évben és a jövőben is fejlődni tud. a szabályok megengedett keretein belül – kibővítsük az együttműködést, hogy több erőforrás álljon rendelkezésükre és azt hatékonyan használják fel.”- árulta el Helmut Marko.