Max Verstappen sorra nyeri a futamokat. Sergio Perez Monaco óta nem tudott a dobogóra állni. Így a pontversenyben megnőtt a hátránya is. Verstappen már 69 pont előnyre tett szert. Sergio Pérez a Red Bull csapattársához hasonlóan erősebb hétvégéket szeretne.

A Red Bull az idei szezonban minden futamot megnyert. Perez kétszer állhatott fel a pódium legfelső fokára. Szaúd-Arábiában és Azerbajdzsánban intették le elsőként. Azóta viszont Verstappen minden futamot behúzott. Sergio Perez elismerte, hogy a 2023-as Forma-1-es szezon hátralévő részében Max Verstappen következetességét kell utánoznia. A szezon hátralévő részére tekintve Perez elismerte, hogy Verstappen módjára erősebben kell teljesítenie.

„Úgy gondolom, hogy Max képes teljesíteni, amikor kell. Az időmérőkön egyszer nem hibázott. Azt hiszem, hogy nekem is erre lesz szükségem. Nem engedhetem meg magamnak, hogy rossz hétvégéim legyenek. Azt hiszem, volt két-három rossz hétvégém a szezonban. Szóval, nem most már nem szavad hibáznom. Magamra kell koncentrálnom. Úgy gondolom, hogy Max eddig nagyon jó és következetes volt. „- árulta el Sergio Perez.