Helmut Marko minden korábbinál konkrétabb kritikát fogalmazott. Szerinte nem lehet kizárni azt sem, hogy szezon közben pilótát cserélnek a Red Bull-nál. Célzott Sergio Perez jövőjére. Ricciardo érkezhet Perez helyére?

Nehéz egyelőre pontosan megmondani, hogy Helmut Marko sajátos motivációs stílusának egy új fejezetét látjuk, vagy ezúttal tényleg komolyan elgondolkozott a Red Bull tanácsadója és a juniorprogramért felelős Marko egy szezon alatti pilótacserén. Nagyon úgy tűnik, hogy Perez-nek össze kell kapnia magát.

A mexikói pilóta formája ugyanolyan gyorsan változik, mint a csapat véleménye arról, hogy mi lesz vele a jövőben. Eddig azt hangoztatták, hogy Perez ülése nincs veszélyben, mert azt teszi, amit a csapat elvár tőle. Valami megváltozott? Helmut Marko nyíltan kijelentette az osztrák ORF-nak, hogy nincs kizárva, hogy már nincs kizárva, hogy a Red Bull már idén leváltja Sergio Perezt.

„A Brit Nagydíj után Silverstone-ban Ricciardo három napig tesztelheti majd az autónkat a Pirelli gumitesztjén. Ezen a teszten választ kaphatunk egy fontos kérdésre: mire is képes jelenleg valójában Daniel? A terve akkor egyébként is csak az volt, hogy még 2-3 évet fog versenyezni. Ha maradna, akkor már hosszabb ideje lenne itt, mint eredetileg tervezte volna. Egy csapatnak mindig nyitva kell tartania az opciót az utódláshoz.- árulta el Helmut Marko.