Nyck de Vries nem úgy indult F1-es pályafutása, hogy szerette volna. A leköszönő AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azonban kiállt a holland pilóta mellett és támogatja az újonc pilótát. Szerinte Nyck De Vries versenygyőzelmi és más kategóriájú címek terén szerzett tapasztalata jót tesz neki a jövőben.

De Vries a 2022-es Olasz Nagydíjon teljesítette első F1-es versenyhétvégéjét. Akkor Alex Albon-t kellett helyettesítenie. A kilencedik helyen zárta a vasárnapi futamot és lenyűgözte a Red Bull vezetőségét. Az AlphaTuri-tól távozó Pierre Galsy helyre szerződtették, de a debütáló éve nem úgy indult, ahogy elvárták tőle. Eddig Tsunoda szerezte meg a csapat két pontját és szinte minden futamon jobban teljesít a hollandnál. Tost megvédte pilótáját.

„„Nagyon nehéz most az újoncoknak. Főleg a szezon elején. Nem ismerik az összes versenypályát. yck nem ismerte sem Melbourne-t, sem Szaúd-Arábiát, sem Miamit. Bakuban sprint futamom volt, ahol már az első szabadedzés után időmérő volt. Ez nagyon megnehezíti a dolgát egy fiatal versenyző számára, aki… új a Forma-1-ben. Versenyeket nyert a Forma-3-ban és megnyerte az F2-t. Megnyerte a Formula-E sorozatot is. Ez azt jelenti, hogy tudja, hogyan kell versenyeket és bajnokságot nyerni. Csak magabiztosnak kell lennie. Nekünk pedig egy jó autót kell számára biztosítani.”- jelentette ki Franz Tost.