A Mercedes már tavaly és az idei szezonban sem tűnik úgy, hogy harcolhat a világbajnoki címért. James Allison, a Mercedes műszaki igazgatója izgalmas feladatnak tartja a Red Bull-ra való felzárkózást.

Allison áprilisban tért vissza a szerepkörbe, és állást cserélt Mike Elliott-tal, aki műszaki igazgató lett. Úgy tűnik, hogy a Monacóban vitt fejlesztések működnek. A német csapat a harmadik helyről, a második pozícióba kúszott előre a konstruktőri bajnokságban. Ők a Red Bull legközelebbi kihívójuk. Igaz, nem sok esély van arra, hogy idén még elkapják a bikákat. Az új W14 olyan alapot adott a csapatnak, amelyre a 2024-es W15-ös gépet építhetik.

„Mindannyian egy kicsit bosszúsak vagyunk, amiért nem vagyunk versenyképesek. Bár ezt a fajta boldogtalanságot, amit minden egyes Red Bull-győzelemnél látunk, hatalmas mértékben ellensúlyozza az a tény, hogy a maga módján izgalmas visszavágni, hétről hétre javítani az autónkat. A Forma-1-ben nem istenadta joggal van valaki az élen, hanem a munkájuk miatt. Ha jobb munkát fogunk végezni náluk, akkor mi leszünk ott, és ez igazából egészen szórakoztató. Felemelő érzés, amikor sikerül meghatároznod, hogy milyen keretrendszer kell ahhoz, hogy mi is hasonlóan sikeresek legyünk, és most mind azon dolgozunk, hogy ezt az új gondolkodást átültessük a gyakorlatba.”-árulta el James Allison a Racingnews365 szaklapnak