A Mclaren azon csapatok egyike, mely nem úgy kezdte az évet, ahogy szerették volna. A wokingi csapat Ausztriába, a Brit és a Magyar Nagydíjra is frissítésekkel készül.

A Mclaren sem talált még magára. A szezon eleje óta küzdenek és éltek már meg szebb napokat is. Lando Norris szerint a wokingi csapat a hatodik vagy hetedik leggyorsabb autó a rajtrácson. A legutóbbi futamon, Kanadában Norris és csapattársa, Piastri is bejutott a Q3-ba, de a futamon nem tudtak pontot szerezni. Az eddigi szezon alatt 17 pontot szereztek. 27 ponttal vannak lemaradva az Alpine csapattól. A Mclaren egyhamar nem fogja felvenni a versenyt a francia csapattal.

„Vannak apró dolgok, amelyeket még igyekszünk javítani. Az aerodinamikai oldalon, a versenytempón is javulnunk kell. Szerintem egyértelmű, hogy a versenyeken többet küszködünk, mint az időmérőn. Szóval, ki kell találnunk, hogy hogyan javíthatnánk ezen. Addig nem számítok könnyű versenyekre, amíg nem kapjuk meg a kellő frissítést. Tudjuk, hogy vannak erősségeink. Az üzemanyagfogyasztás például jó. Az új és a használt abroncs között nyolc tized volt. Egy új abroncs mindent jobbá tesz, ilyen egyszerű. Azt hiszem, meg kell értenünk az autót mechanikailag és aerodinamikailag is. Ez kihívást jelent.”- árulta el Lando Norris.