Nagyon sokan szeretnének az F1-hez csatlakozni. Főleg csapatként. Jelenleg 10 csapat van jelen a rajtrácson. Ez a szám akár bővülhet, de van egy-két akadály, amit előbb le kell küzdeni.

Az F1 az év elején nyitott egy pályázatot a leendő új csapatok számára. Számos pályázó már ismert. Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei elismerte, hogy azért nem tudnak egy csapatot sem felvenni az F1-be, mert egyes pályákon nincs elég hely a paddockban, de van más is, amit előbb meg kellene oldani. Maffei kifejtette:

„Az igazi probléma az, hogy vannak helyszínek, ahol nincs elég hely a paddcokban. Talán pénzzel és idővel ez megoldható, de ez nem olyasmi, amit az ember csettintett az ujjával, és megoldja. Jelenleg 10 csapat osztozik a bevételen. A csapatok nem igazán örülnek, ha nem tíz, hanem 11. felé kellene osztani. Van egy franchise díj, amelyet az új belépő fizet, ezt az új Concorde-szerződés megkötésekor vezettük be. Őszintén szólva ez óriási változás volt, mert eddig nem volt olyan, hogy franchise-díj. Az F1-nek joga volt az FIA hozzájárulásával új csapatokat felvenni – amennyit csak akartunk. Nem értéket akartunk teremteni ebből. Azt szerettük volna, ha a csapatok befektetnének. Jelenleg a csapatok azt mondják: ‘Nem akarjuk a pénzt 11 felé osztani. Jó nekünk úgy, ahogy most van.’ A franchise-díj nem kárpótolja őket. Úgy gondolom, hogy megfelelő körülmények között azon fogunk dolgozni, hogy megszerezzük a 11. csapatot. Valakit, aki sok értéket hozhat a sportágba.”- árulta el Greg Maffei.