Sebastian Vettel a tavalyi év végén hagyta el az F1-et és az Aston Martin-t, ami idén nagyot fejlődött. Tavaly még a rajtrács végén voltak. 2023-ban már a dobogós helyekért harcolnak. Christian Horner szerint a négyszeres bajnoknak fájni fog a brit csapat sikere.

Vettel 2021-ben csatlakozott az Aston Martin csapatához. A Ferrarit hagyta el és csatlakozott a brit istállóhoz, ami nem volt túl jó formában. Vettel mindkét szezonjában a 12. helyen zárt az egyéni pontversenyben. Tavaly a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy távozik az F1-ből. Az Aston Martin azóta megerősödött és egy másik bajnokot szerződtetett. Fernando Alonso váltotta Vettel-t, aki ebben a szezonban kettő kivételével az összes versenyen a dobogón végzett. Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon Vettel, aki hat évvel fiatalabb Alonsónál, megbánta-e a visszavonulási döntését. Christian Horner szerint Vettel-nek fájni fog az Aston Martin sikere

„Bizonyára frusztráló Seb számára, hogy milyen jól teljesít idén az Aston Martin. Nem volt könnyű dolga. e igazság szerint Seb csak küszködött az Aston-al. Nem tartottak ott, ahol most. Megvan a része a sikerből. Most élvezi a családdal töltött időt.”- árulta el Christian Horner. Vettel viszont azt mondta, hogy nem bánta meg döntését.

„Eddig nem bántam meg azt a döntést, amit tavaly meghoztam. Őszintén szólva, a versenyek és a feszültség hiányzik. Hagyom magam inspirálni, több versenyt megnézek. Ötleteket gyűjtök. Lássuk, mi lesz a projekt vége. Mindenki tudja, hogy a motorsport a szenvedélyem…..”- árulta el Sebastian Vettel.