Lewis Hamilton szerint a Ferrarinak is jó esélye van arra, hogy megnyerjék a hétvégi Osztrák Nagydíjat. Ezzel megszakítanák a Red Bull 2023-as győzelmi sorozatát.

A hétvégén az F1 Ausztriába utazik és a kilencedik helyszínen csapathat össze a csapatok. A Red Bull idén minden futamot behúzott. Max Verstappen hat versenyt nyert meg. Másik ketőtt csapattársa, Sergio Perez bizonyult a legjobbnak.

A Mercedes egy lépést tett a helyes irányba a W14-es fejlesztéseivel. Sokan így azt mondhatják, hogy a hétvégi futamon a német csapat lehet az, aki megszakítottja a Red Bull sorozatát. Hamilton nem a Mercedesre, hanem a Ferrarira szavaznak.

Kanadában Max Verstappen győzött. Fernando Alonso és Lewis Hamilton állhatott fel a pódiumra. Charles Leclerc és Carlos Sainz is előrejutott a sorrendben néhány jól végrehajtott stratégiának köszönhetően. Az olasz csapat két pilótája a negyedik és ötödik helyen végzetek. Hamilton szerint, ha Kanadában nem esett volna az eső, akkor a Ferrari is jobb eredményt ért volna el.

„Jó következetesnek lenni, és viszonylag következetesen küzdeni a dobogóért. Azt hiszem, hogy nehéz hétvége volt néhány ember számára. Nyilván, gyorsak voltak a Ferrarik. Szerintem, ha száraz körülmények között kerül sor az időmérőre, akkor jobb eredményt is elérhettek volna. Nehezebb lett volna megelőzni őket, de nem ez volt a helyzet. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki másnál jobban teljesítettünk. Szóval elégedett vagyok. Csak az autó teljesítményén kell dolgozunk. A legnagyobb gyengeségünk az, hogy lassú pályákon nem tudunk lépést tartani ezekkel a srácokkal.”- árulta el Lewis Hamilton, aki szerint ha Ausztriában nem lesz eső, akkor mind a sprintfutamon, mint a versenyen jók lehetek a Ferrarik. Talán a Red Bull-al is megküzdhetnek majd.

„A Red Bull Ring feszik nekik. Ha Leclerc az első vagy a második sorból indul, az nem lesz nagy Oktoberfest Max számára. Montreálban láthattuk, hogy a mezőny közelebb került egymáshoz. Egy kicsit szorosabb lett a mezőny. Az Aston Martin és a Mercedes is közelebb került egymáshoz. A Red Bull pedig egy kicsit szenvedni fog attól, hogy a tavalyi büntetés miatt nem tudja teljesen kihasználni a szélcsatorna fázist. Lenyűgözött a tulajdonos Lawrence Stroll csapata. Frissítést hoztak, ami azonnal működött. A zöld autók sokkal többre képesek. Szerintem egy ponton még jobbak, mint mi. Úgy gondolom, hogy Fernando Alonso lesz Verstappen legkeményebb riválisa a következő versenyen a Red Bull Ringen.”- árulta el Lewis Hamilton.