A japán pilóta negyedik évét tölti az F1-ben és idén már megmutatta mire képes. Yuki Tsunoda elismerte, hogy hajlandó lenne elhagyni a Red Bull-t, ha top csapat kínálna neki egy lehetőséget.

Yuki Tsunoda már az év elején tudta, hogy 2023-ban teljesítenie kell. A rosszul teljesítő AlphaTaurival a posntszerző helyek környékén szokott zárni. Eddig ő viszi a csapatot a hátán.

A japán pilóta a 17. helyen áll az összetettben két ponttal, de ez nem mutatja azt, amire Yuki Tsunoda képes. Idén három olyan futama is volt, amikor a 11. helyen végett. Pierre Gasly árnyékában versenyzett pár éven át. Most azonban Max Verstappen utódjaként emlegetik. Tsunoda viszont hajlandó lenne elhagyni a Red Bull-t, ha egy top csapat kedvéért.

„Úgy gondolom, Checónak jövő év végéig lesz szerződése, és azt hiszem, a Red Bull elégedett vele. Szóval egyelőre csak magamra kell koncentrálnom, és megmutatnom mire vagyok képes. Szerintem az idő úgy is eldönti. Ha most az AlphaTauri-nál maradok, akkor megmutathatom képességeim az össze csapatnak. Jó, ha nemcsak a Red Bull látja mire vagyok képes. Nem választhatom meg, hogy melyik csapathoz szeretnék menni, mit akarok csinálni az F1-ben. A Red Bull-nak van döntési joga. Én is szeretnék magas szinten versenyezni. Nyilvánvalóan egy olyan csapathoz szeretnék menni, amelyről tudom, hogy az elmúlt évek alapján folyamatosan magasan teljesített.Lehet, hogy egy napon AlphaTauri ott lesz az első helyen, és ebben az esetben nincs okom más csapatokhoz menni. Mindenesetre jó, ha többen figyelik a teljesítményem.”- árulta el Yuki Tsunoda.