Pierre Gasly tavaly szerződést kötött az Alpine csapattal. Így az AlphaTauri-nál megüresedett egy hely. A francia helyére keresni kellett valamit. Több név is felmerült. Végül Nyck de Vries kapott lehetőséget. A Red Bull tanácsadója elárulta, hogy Christian Horner kezdetben nem rajongott a holland szerződtetésének ötletéért.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója tavaly azt javasolta Christian Horner-nek, hogy a csapattól távozó Pierre Gasly helyére Nyck de Vries-t ültessék. A Red Bull csapatfőnöke nem igazán örült az ötletnek. Vajon Horner gyakran nem ért egyet Helmut Marko-val a pilóta szerződtetésének kérdésben? Erre Helmut Marko így válaszolt:

„Gyakran nem ért velem egyet, de néha igen. De Vries volt az utolsó, akinek nem örült. lapvetően AlphaTauri, de egy nagy család. Mindenki véleményét meghallgatjuk. Horner nem rajongott De Vries-nek.”- árulta el a Red Bull tanácsadója. Helmut Marko azt is bevallotta, hogy eredményei eddig nem váltották be a hozzá fűzött reményeket.

„Jelenleg azt kell mondanom, hogy Horner-nek igaza volt. Franz Tost Mick-et akarta szerződtetni, de ő a Ferrari akadémiájának volt a tagja. Alapvetően az AlphaTauri egy junior csapat. De Vries abban különbözik Schumachertől, hogy csak egy versenye volt, nagyon sikeres volt Monzában, így belefért a filozófiánkba.”- zárta Helmut Marko.