A Ferrari megtartotta forgatási napját Maranellóban. Az olasz csapat két pilótája, Carlos Sainz és Charles Leclerc is kipróbálhatta a Ferrari frissítéseit.

A Ferrari egy forgatási napot tartott Maranelloban. Az autóra felkerült némi új alkatrész is. Az F1Hírek forrásai szerint délelőtt Carlos Sainz vezette az SF-23-at, majd délután Charles Leclerc is autóba ülhetett. Az olasz csapat a szabályoknak megfelelően 100 kilométeres forgatási napját teljesítette.

A Ferrari két pilótája egy új első szárnyat tesztelt. Nagyban hasonlít arra az első szárnyra, amit a Red Bull is használ. A Ferrari várhatóan a hétvégi Osztrák Nagydíjon egy új hátsó szárnyat is bevet. Egyes információnk szerint egy új padlólemezt is szeretnének majd kipróbálni. A csapatfőnök, Frederic Vassuer a következőket mondta:

„Nem kell egy futam után következtetést levonnunk a helyzetről vagy a szezonról. Montreál egy kicsit más, de igaz, hogy jó irányba haladunk. Remélem, hogy ez Ausztriában is így lesz. Ugyanazt visszük el, amit Maranelloban kipróbáltunk. Megpróbálunk lépésről lépésre fejlődni. Nem rajongok a nagy frissítésekért.”- árulta el Frederic Vassuer.