Ezen a hétvégén Ausztriába látogatunk. A Red Bull hazai versenyére készül. Max Verstappen szeretne hazai közönség előtt is nyerni. Sergio Perez pedig csökkentené hátrányát csapattársával szemben. Mind a ketten trükkös hétvégére számítanak.

Az F1 ezen a hétvégén Spielbergbe látogat. Az előző négy futamon Max Verstappen nyert és Ausztriában szeretné megszerezni ötödik győzelmét. Perez nem tudott dobogóra állni Kanadában, Monacóban, de Spanyolországban sem. Így hátránya 69 pontra nőtt. Idén a második sprinthétvége következik. Verstappen nem igazán szereti az F1 újított programját. A Red Bull pilótája egy remek show-ra számít.

” A szezon második sprinthétvégéje következik, ami mindig hektikusabbak és összetettebbek egy normál versenyhez képest. Az időjárás is kicsit kiszámíthatatlannak tűnik, így minden bizonnyal egy kicsit összekeveri a dolgokat. Ausztria egy hazai verseny számunkra, és nagyon várom, hogy láthassam a pálya melletti támogatást. Remélhetőleg mindenki jól fogja magát érezni. Mindig jó szívvel térek vissza Ausztriába. Izgatott vagyok. Megpróbálom tovább gyarapítani a csapat trófeagyűjteményét. Itt mindig jól teljesítettünk. Meglátjuk mit hoz a hétvége.”- árulta el Max Verstappen.

Perez a szezon elején két futamot nyert. Az utolsó négy futamon nem tudott pódiumra állni. Három alakalommal a Q3-ba sem jutott be. A rossz formája lehetőséget adott Fernando Alonso-nak és Lewis Hamilton-nak, hogy felzárkózzanak rá az egyéni tabellán. Perez Ausztriában szeretne javítani az eredményein.

„Összpontosítanom kell. Tudom mire vagyok képes. Tudom, hogy képes vagyok elérni egy jó eredményt. Az időjárás úgy tűnik, trükkös lehet. Ez egy sprinthétvége. Tudjuk, hogy kevés időnk lesz az autó beállítására. A felkészülésre minden percet ki kell hazsnálnunk. Jót szórakoztam a legutóbbi sprint hétvégén, Bakuban. Az egy jó hétvége volt, de a pálya teljesen más volt. Szeretném ugyanazt az eredményt hozni.”- árulta el Sergio Perez.

A Red Bull minden futamot megnyerhet a 2023-as szezonban. Szerinted idén beírhatják magukat az F1 történetébe azzal, hogy minden futamot megnyernek? Írd meg véleményed kommetnben vagy szavazz. Mindenki véleménye érdekel.

Te melyik párossal vágnál neki a 2024-es szezonnak?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...