Az F1 Ausztriából rögtön Angliába utazik. A Williams csapat is elmondhatja majd magáról, hogy a hazai futama következik. A brit csapat Angliában és Magyarországon is különlegességgel áll majd rajthoz. Így ünneplik majd mag fennállásosuknak 800. nagydíját.

Az eredeti tervek szerint a Williams épp Silverstone-ban, hazai közönsége előtt teljesítette volna a 800. nagydíjat az F1 történetének egyik legsikeresebb és leggazdagabb múlttal rendelkező versenycsapata. Az imolai hétvége törlése viszont keresztülhúzta a számításaikat. A Brit Nagydíj csak a 799. futam lesz a csapat történetében. A jubileumi futam a hónap végén rendezendő Magyar Nagydíjra tolódott. A csapat tehát hazánkban éri majd el a Ferrari és a McLaren után harmadik gárdaként a 800 nagydíjhétvégés mérföldkövet.

A brit csapat a héten közölte, hogy erre az alkalomra speciális fényezéssel készülnek, de a hazai rajongóikat sem hagyják cserben. A jövő héten rendezendő Brit Nagydíjnak is egyedi festéssel vágnak neki: Silverstone-ra „látványos” dizájnt ígérnek, ami tisztelegni fog az istálló brit gyökerei, valamint alapítója Sir Frank Williams előtt. A Brit Nagydíj után sorra kerülő Magyar Nagydíjon is speciális emblémákkal látják majd el a Williams versenygépet.

Ezen felül Nagy-Britanniában további rendezvényeket is terveznek: Londonban kiállítják 1993-as bajnokautójukat, Silverstone-ban pedig bemutatóznak az 1992-essel.