Max Verstappen, Fernando Alonso és Lewis Hamilton hasonló képességekkel rendelkeznek. Még a fő erényük is ugyanolyan, de egy dologban mégis a holland pilóta a jobb.

A kanadai futam végén három bajnokot láthattunk pódiumra állni. Max Verstappen, Fernando Alonso és Lewis Hamilton pezsgőzhetett. Az első nyolc futam alatt jól kirajzolódott, hogy ők hárman nagyon erősek. Mi történne akkor, ha mindegyiküket azonos autóba ültetnénk? Habsurg Ferdinánd szerint akkor is Verstappen nyerné a futamokat.

„Én azt mondom, hogy nem győznék le Max-ot. Nem olimpiai futók vagy úszók vagyunk, hanem autóversenyzők, és nálunk a tudás 95%-a fejben dől el. Fizikálisan is jó formában kell lenni. Ha a fejünk rendben van, akkor gyorsak leszünk. Egy versenyautó pedig extrém magas önbizalmat követel meg. Ez persze néha együtt jár, egy jó autóval megnő a pilóta önbizalma, míg egy rosszabb autóval elveszítheti azt. Ha azt kell megmondanom, hogy mi történne, ha pontosan a mostani formájukban betennénk őket a teljesen egyforma autókba, akkor is azt mondanám, hogy Max nyerne. Hihetetlen mértékű önbizalma van. Lewis és Fernando is szuper magabiztos, de jelen pillanatban szerintem Max mindenki felett áll.”- idézte a RacingNews365.com Habsurg Ferdinánd szavait.