A 2023-as szezonban eddig minden futamot a Red Bull pilótái nyertek meg. Lewis Hamilton szerint az FIA-nak be kellene avatkozni és meg kellene állítani a Red Bull dominanciáját.

A Red Bull idén mindkét bajnoki címet bezsebelheti. Eddig kilenc futamot nyertek. Az előnyük már tetemes. A Mercedes pilótája szerint a Red Bull már most a 2024-es autóra koncentrálhat, ami további előnyt jelenthet számukra. Lewis Hamilton kérte az FIA-t, hogy írjon elő olyan kezdési időpontot, amikor a Forma-1-es csapatok megkezdhetik a következő szezon autójának fejlesztését.

„Az autó fejlesztése a megfelelő irányba halad. Végső soron úgy gondolom, hogy az év végén elkaphatjuk a Red Bull-t. Valószínűleg ez azért van, mert már a jövő évi autóra koncentrálnak. Annyira előrébb járnak, hogy már nem kell változtatniuk ezen az autón. Szerintem az FIA-nak egy határidőt kellene szabnia. Addig a határidőig senki nem koncentrálhatna a jövő évi autóra. Úgy gondolom, talán az FIA-nak meg kellene határoznia egy időt, mikor kezdheti el mindenki fejleszteni a következő évi autóját. Mondjuk legyen augusztus 1-je, mindenki akkor állhatna neki a jövő évi versenygépnek, s így nem kerülhetne senki előnybe, mert az szívás. Ennek több értelme lenne. Mondjuk ha rossz autóval kezded a szezont, mondhatod azt, hogy nem foglalkozol annak a fejlesztésével, hanem minden pénzt a jövő évi gép fejlesztésére fordítod, s így előnybe kerülsz.”- árulta el Lewis Hamilton.

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről. Arra törekszünk, hogy minden információ eljusson hozzátok.