Charles Leclerc szerződése 2024 év végén jár majd el. a monacói pilóta elárulta, hogy már elkezdtek tárgyalni Forma-1-es szerződése meghosszabbításáról.

Rengeteg pletyka és találgatás kering Charles Leclerc jövőjéről. Tavaly a bajnoki címért folytatott küzdelemből hamar kiszálltak. Az idei autójuk pedig nem túl versenyképes. A Ferrarit irányító Fred Vasseur Ausztráliában elárulta, „egyáltalán nem fél” attól, hogy elveszítheti Leclerc-t 2024 végén. Viszont még „nem tartotta” megfelelő pillanatnak a szerződéshosszabbításról való tárgyalást. A Spanyol és Kanadai Nagydíj időmérőjén történtek azonban további olajat jelentettek a pletykák tüzére.

Leclerc nyíltan kritizálta a csapatot, amiért a Q2 elején nem slickeken küldték pályára, bár Vasseur később azt mondta, a versenyző elismerte, hogy tévedett. A Ferrari pilóta Ausztriában kijelentette, hogy már elkezdődtek a tárgyalások, de nem sietnek. Nem szabtak semmilyen határidőt.

„Lassan. Lassan elkezdünk róla beszélni, igen. Szeretem a Ferrarit és boldog vagyok itt, szóval nem fogom ezt mondani. A Ferrari segített eljutni oda, ahol vagyok. Sosem titkoltam, hogy mennyire boldog vagyok, amiért a Ferrarinál versenyezhetek. Nyilván sem én, sem a csapat nem örül a jelenlegi helyzetünknek, de szerintem mindannyian a helyes irány felé mozdultunk és ebben biztos vagyok. Még egyszer, szeretem a Ferrarit és boldog vagyok itt. Nem hiszem, hogy azért, mert a múltban ne akartak volna megszeretni, inkább a szerződésem jellege miatt, mert most a Forma-1-es karrierem során először van olyan, hogy a lejáratának az időpontja közeledik. Az egyetlen alkalom, amikor csapatot váltottam, a Sauberből a Ferrariba, nagyon simán ment, szóval most más helyzetben találtam magam a karrierem során. Nem zavar azonban, a vezetésre koncentrálok és remélhetőleg a Ferrarival minél hamarabb újra nyerni fogok, de majd meglátjuk.”- árulta el Charles Leclerc, akinek szavait a Racingnews365 idézte.