Nyck de Vries be akarja bizonyítani, hogy Helmut Marko téved. A holland pilóta debütáló évében küszködik, de szeretne javítani az eredményein.

A holland versenyző a szezon kezdete óta egyre inkább a reflektorfénybe került. Többnyire rossz okok miatt. Nagyon sokat hibázott és nem volt valami versenyképes. Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója kritikusan fogalmazott De Vries szezonjával kapcsolatban. A napokban elárulta, hogy Christian Horner nem értett egyet a holland pilóta szerződtetésével kapcsolatban. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Red Bull csapatfőnökének igaza volt. Arra a kérdésre, hogy Marko nyilvános kommentjei nyomást helyeznek-e a vállára, így válaszolt:

„Azt hiszem, Dr. Marko értékelné, ha bebizonyítanám, hogy tévedett. Annyit tudok, hogy rajtam múlik minden. Szóval ennyi. Ugyanúgy nem kell erőltetni semmit. Úgy gondolom, hogy ha jobban próbálkozol, vagy megpróbálsz erőltetni valamit, akkor nem tartod kézben a dolgok irányítását. Ilyenkor hibázik az ember. Szóval, azt hiszem, úgy kell folytatni, ahol eddig. Továbbra is a munkára összpontosítsunk, türelmesek maradjunk, és akkor szerintem meglesz a lehetőség. Csak idő kérdése, hogy a dolgok összeálljanak. Azt hiszem, én személy szerint nem végeztem elég jó munkát. Csapatként is küzdöttünk egy kicsit. Ez csak azt mutatja, hogy nagyon közel van a középmezőny. Alapvetően a 11. és a 20. pozíció nagyon közel van egymáshoz. Ha nem teljesítesz jól, akkor gyorsan a mezőny végén találhatod magad. Nem feltétlenül van köze az autók közvetlen teljesítményéhez vagy fejlesztéséhez. Biztos vagyok benne, hogy visszatérünk oda, ahol korábban voltunk. Csapattal együtt kell dolgozunk.”- árulta el Nyck de Vries.

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről. Arra törekszünk, hogy minden információ eljusson hozzátok.